Натурална грижа за косата

  


 

 

 Знаете,че лично аз ползвам профи козметика за коса смело и целенасочено,но и също така смело я съчетавам с масла и домашни маски с тях.

 Днес ще споделя с вас статията на една прекрасна дама на тема "Козметиката за коса на Вивасан". Споделеното е на база нейния личен опит и наблюдения върху хора ползващи продуктите.

 Имам подробни статии за това,което аз съм ползвала и ползвам от продуктите на марката. Чистосърдечно си признавам,че продуктите им за коса не съм тествала,но възнамерявам да го направя във времето. 

Има моменти когато дори нашите глезени коси имат нужда от малко почивка от химията и точно за такива моменти продуктите на Вивасан са особено подходящи.

Добри са и за рутинна грижа за нетретирани,здрави коси без особени проблеми. Чудесни,изчистени състави,обогатени с масла.

От дълго време се каня да напиша отделна статия за етеричните им масла,в които съм влюбена и които употребявам от близо година не само за коса,но и за лице. Вълшебни са! Съчетани с добавките им за мен са незаменими.

Но стига толкова увод.......

 



 


                 Автор Маргарита Николова 

 

 Защо Косата ни се нуждае от естествени грижи! 🌺
💟 Как да я поддържаме блестяща и привлекателна?
Искам да ви споделя няколко изпитани съвета за здрава коса😀

Здравата коса допринася за доброто самочувствие на човека. Както за всичко останало, така и при косата е нужно да полагаме редовни грижи, за да бъде тя красива и блестяща. Освен генетичната предразположеност има няколко основни фактора, които влияят върху състоянието на косата. Най-важното от тях е здравословния начин на живот.
Но как да поддържаме здравословен начин на живот ❓🤔❔в забързаното ежедневие при този стрес и липса на време “за себе си” ?😏
✅Храната, която консумираме е първият ключ към успеха ни. 😎 Чрез нея си доставяме необходимите витамини и минерали. Някои  храни подпомагат растежа на косата и намаляват косопада.
Кои са тези храни?
🔹Особено полезни са бобовите култури: фасулът, лещата, соята и соевите продукти, които съдържат растителни протеини, изофлавони, силиций, важни мастни киселини и витамини. 🔹В пресните и сушени плодове също има витамини А, В и С и минерали, които са отлично средство против косопад и  подпомагат растежа и цялостната жизненост на косата. Яжте плодове😊 🔹Зелените листни зеленчуци и ядките са пълни с фибри, фолиева киселина (В 9), витамин С, желязо, цинк, калий и омега-3 мастни киселини.🔹Важни храни са млякото и млечните продукти, тъй като стимулират растежа на косата и забавят косопада, а 🔹яйцата съдържат биотин, който помага за укрепването на косата и фоликулите й.  🔹Морските дарове са сред храните, богати на цинк и помагат за удължаването и заздравяването на косъма, което води до растеж на косата.
✅наред с ежедневната грижа за косата е необходимо и обогатяване на организма с нужните за растежа й вещества.
За по-ефективно и бързо възстановяване на нормалната структура на косата и премахване на косопада се препоръчва едновременното приемане на хранителни добавки, които възстановяват нарушената обмяна на веществата в организма, попълват дефицита от витамини, минерали, незаменими мастни киселини, повишават местния имунитет, понижават риска от алергии. Към тези хранителни добавки се отнасят Капсули за растеж на косата Миглиорин, както и Омега 3 мастни киселини, които са особено важни за високата усвояемост на приеманите вещества! А ежедневният прием на антиоксиданти също не е за подценяване, тъй като неутрализира действието на свободните радикали.
✅За красивата коса е важно да я предпазваме от вредните влияния на външната среда. Косата няма естествена защита от вредните фактори, затова трябва да й осигурим достатъчно хидратация, както и да я защитим от UV лъчите.
Ако косата ни е подложена на ежедневна топлинна обработка, тя няма как да не се увреди, дори и да използваме щадяща преса или маша. Постоянното оформяне с тези уреди води до промяна на структурата на косъма и неговото изтъняване. Косата не може да се регенерира и започва да се къса и да „цъфти“.
Разбира се, на пазара има много козметични продукти, които можем да използваме. Ето какво ви предлагам аз😉
Препоръчителна е употребата на балсами и специални шампоани.
🟡Серията за грижa за косата Сано Тинт/Миглиорин, която вече е завоювала огромна популярност на европейския пазар с използването на билки и  натуралната козметика, е представена  с три категории продукти:   Шампоани, Средства за грижи за косата и Растителна боя за коса.
💫Шампоаните СаноТинт са ново поколение шампоани, съобразени със съвременния начин на живот, екологичните натоварвания, състоянието на околната среда. Структурната формула на шампоаните е съставена индивидуално за всеки тип коса и се базира на ценни растителни и биологични съставки и витамини, които ефективно се грижат за здравето и красотата на нашата коса:
. Екстракти: просо, хмел, розмарин, коприва, хвощ, маруля, живовляк, жълт кантарион, хамамелис, артишок, лайка, репей, глухарче, див кестен, див мак, лавандула, трендафил, алтея, гръцки сминдух, горски слез.
. Ценни масла: соя, пшеничен зародиш, жожоба, билоба.
. Витамини: пантенол, биотин, калциев пантотенат.
. Протеини: копринен протеин, хидролизиран пшеничен протеин.
. Биологично активни вещества: прополис, хидролизиран кератин, Л-цистин, Л-метионин, цинков пиритион. ❤️Уау колко много натурални съставки!!!
👌Редовното използване на балсам осигурява ефективни грижи за косата и защита от агресивното влияние на неблагоприятните фактори на околната среда, намалява екологичното натоварване, гарантира възстановяването на структурата на косата, която придобива здрав външен вид, изглежда жизнена, лесно се разресва и оформя в прическа.
Наред с традиционният балсам, използван след измиване за всички типове коса, в серията за грижа за косата е включена и 🔸Копринена маска, разработена специално за силно увредена коса. Благодарение на ценните си компоненти маската напълно възстановява разрушената структура на косата, а на нормалната коса дава ефикасна защита от агресивните външни въздействия. При увредена структура се препоръчва 💫💫💫 Масло за подобряване структурата на косата, което е изключително полезно за цялата дължина на косата като и придава здрав вид и помага при оформяне.
При косопад и лош растеж на косата се препоръчва ползването на 🌟Ампули за коса и 🌟Лосион против косопад, които активно подхранват корените на косата и кожата на главата, укрепват косъма и възстановяват структурата му отвътре, а и подпомагат  растежа на здравата коса.
Ампулите за коса са предназначени за интензивна грижа при състояния, свързани с увреждане и косопад, (особено след Ковид), кожен сърбеж, образуване на пърхот, развитие на себорея, отрицателно въздействие на боядисващи и изсветляващи косата средства. Внимание‼️👍 Това е ефективно средство за външна обработка на косата, способстващо подобряване на снабдяването на луковиците на косъма с кислород, витамини, минерали и тяхното съживяване, укрепване и растеж на косата.
Най-важен компонент е екстрактът от просо‼️, в който се намира голямо количество силициева киселина, необходима за формиране на косата. Тя осигурява процесите на реструктуриране и укрепване на косата. Просото е богато на аминокиселини, витамини (А, В1, В5, РР, пантотенова киселина), минерали (P, Mg, F, Mn, Si), които имат основна роля в поддържане на обменните процеси в кожата и космената луковица.
Важни компоненти на ампулите са провитамин и витамин В5 (пантенол, калциев пантотенат) и биотин. Пантенолът и калциевият пантотенат регулират кожната обмяна, оказват противовъзпалително действие, съдействат за отстраняване дефектите на кожата и косата. Подобряват кръвообращението в кожата, осигуряват хидратацията, подобряват качеството на косата, придавайки й пищност 🤩 Биотинът отстранява сухотата на кожата, лющенето и образуването на пърхот, укрепва косата, не допуска  косопад и разцепване на косъма, подобрява растежа, притежава активно противосеборейно действие.
Разумното съчетаване на всички тези средства позволява да поддържаме здравето и красотата на косата си .
Ако се чувствате заинтригувани, не се колебайте да ми пишете😀
Лека вечер❤️

Коментари

Популярни публикации от този блог

Да върнем към живот изтощената коса.....как и с какво?

Всичко за алергиите предизвикани от гел лаковете или обратната страна на медала

Olioseta Oro Del Marocco свеж полъх на пазара и облекчение за джоба