Стартов комплект за гел лак








Здравейте,понеже супер много ме дразни това търгашество с въпросните стартови комплекти реших да напиша тази статия,в която да се опитам да систематизирам всичко необходимо и достатъчно като оборудване,за да започнете да се лакирате сами в къщи. 
 Всички предлагани стартови комплекти са пълни с куп излишни и непригодни за целта неща. Стари модели лампи,некачествени лакове куп декорации и неща,които за начало не са ви нужни. Затова ще се опитам да опиша оптималния сет за начало. В последствие ще купувате още много неща особено ако лакирането се превърне в хоби.

 Искам предварително да кажа,че написаното не се отнася за стартовите сетове на читавите марки с доказано име,които са и на съответната цена-обикновено не приемлива когато става въпрос за лакиране в домашни условия.
 Ще говоря за оборудване предимно от Али експрес на възможно най- ниската цена за съответното качество.

 И така.....

1) Лампа - Sunone с 30 лампички вътре. Броите ги и гледате снимки на вече купили ги в мненията. На тавана трябва да са 15 в три реда, по 5 лампи. Струва си инвестицията. Нещо като тази:

 Наскоро излезе новия модел на SUNONE SUN1s-същата лампа само,че с таймер. И понеже сега я налагат е на доста прилична цена.

Допълвам тъй като взе да се драматизира в темата в БГ Мама,че предложените лампи са стари.... Всички нови супер дупер турбо 86Wили 186W😃 НЕ правят нищо повече,по-добре или по-бързо от SUNONE. Аз лично имам 86W с 39лампи вътре и да ОК е въпреки,че кюлотения и цвят изключително много ме дразни,но категорично не е по-добра от старата SUNONE.

 

  2) Избутвач за кожи, най-добре от мек силикон, може и дървени пръчки. В никакъв случай метален, че поврежда нокътя. Търсите Orange sticks nail wood sticks и внимавате да не ви пратят клечки за зъби. Върховете трябва да са скосени от едната страна. Rubber, silicone soft cuticle pusher за избутвача, един стига. 


Препарат за кожи или от Коди римувер за кутикули или най-евтиния от някоя дрогерия. Пробвала съм този на Victoria от Елитис, на Евелин и върши идеална работа.

 3) 4 side nail buffer shiner polisher - блокчета или пили за матиране и полиране. Пишете това в Али и си избирате. Линкове умишлено не слагам защото спират да работят след известно време.

 4) Цветни лакове каквито си изберете, Venalisa, Elite99, Azure, имитациите на ОПИ са марки, от които сме доволни. Цъкайте на мненията със снимки и гледайте цветовете!

 5) Ако не държите да носите лака със седмици и 10ина дни ви устройват, Born pretty peel off base е много хубава. Ако ли не- Коди системата.




От гумената база на Мишей са във възторг много хора включително и аз. Каучукова,гъста/по-гъста от Коди/,самоизравняваща се. Четката е хубава, нанася се лесно,не тече.  Маха се само с пилене или с пълно лаково каре. За скапани нокти трябва праймър.



6) Доволна съм от топа без лепкав слой на елит99. Бляскав, твърд, държи, не бърша лепкав слой. Негативите са, че пари в лампата и след седмица почва да се драска. Седи малко пластмасов, но за цената бива. Потърсете elite99 no wipe top coat! Внимавайте какво слагате в кошницата ако има няколко продукта на картинката! Чета, че топовете без лепкав държали по-зле от тези с лепкав, но на моите смотани нокти този топ си държи много добре. 

 7) Четки за декорации 15 gel brushes , избърсване на линия между нокът и кожа, рисуване, махане на пигмент, теглене на гел, поправки на счупен или пукнат нокът. Не са задължителни, но се радвам, че ги имам.
имам и доста купувани отделно като детайлна четка на Коди 00-уникална,както и меки четки тип котешко езиче,с които нанасям база Коди,но за начало тия са достатъчни и са 2-3$.

 8 ) Primer Ultrabond - спомагат за по-доброто закрепване. От али хвалят два, първото май е фрешър или нейл преп, но може и да е лек киселинен праймър, не ги познавам. Съхнат на въздух. Момичета писаха, че като сложат първо оранжевия, а след него синия, гелът не мърдал. Синият е ултрабонд - като тиксо с две страни:

 9) Реинфорс - рядък самоизравняващ се изграждащ гел в шише. Слага се под лакове металик задължително и се бърше лепкавия слой. С него се заздравяват слаби нокти. Може да се нанесе над база или цветен слой, под топа. Тогава не се бърше лепкав. Аз го слагам след цвета преди топ лака ползвам тоя на
GDCOCO. За съжаление вече няма доставка до Бг,но пък го има в ОЛХ за 5лв. Това чудо буквално бетонира маникюра. На моите смотани нокти се получава механично износване на свободния край след десетина дни. Няма белене,но се износва и ме дразни. Рейнфорса реши тоя проблем.


Можете да си вземете безцветна акрилна пудра за акригел - transparent acrylic powder и някакъв твърд изграждащ гел за поправка на отчупени ъгълчета. Съфорумка похвали Canni builder gel, но за начало не е задължително. Четките в предложения по-горе комплект са достатъчни за поправки. Може да метнете и едни предпазни от УВ лъчи ръкавици. Аз ползвам дебели, цветни, гумени, стари ръкавици за миене на чинии. Условието е да са по мярка, за да не хлопат при лакиране. Отрязвам горната част на местата за пръсти, така че ноктите да са навън. Често не ги ползвам от мързел.

10) Масло за кутикули-един много често пренебрегван момент,който е абсолютно задължителен ако искате траен и красив маникюр. Ползвам Аргановото масло на Евелин,както и тяхното 8 в1/бързо гранясва да се има предвид/. Много харесвам и това на Есенс в малкото бутилче с апликатор удобен за мазане под свободния край. Напоследък имам това на Сали Хансен и се оказа много добро попадение. От два месеца не съм оправяла кожи-просто спряха да растат откакто ползвам въпросното масло. Добра алтернатива е на скъпите Солар ойл и  Avoplex.




 За почистване на нокът от мазнотии и махане на лепкав слой накрая вземате кухненска абсорбираща хартия и спирт 95-99% от аптека. За сваляне ацетон ако не ви се дават пари, алуминиево кухненско фолио и чист памук. Всичко това сигурно го имате у дома. Е, не всичко, но може да започнете бавничко да се снабдявате. 

 Аз не бих започнала с бази, топове и праймъри от али, но за готови на експерименти стават. Не гарантирам качество. В али днес е едно а утре съвсем друго и много от нас сме се напарили. За човек, който има много продукти, не е страшно, но за начинаещ може да е фатално и направо да го отврати. Затова препоръчвам Коди системата. Гарантирано работи даже и на най-смотаните нокти като моите. За да не се повтарям ето линк към статията ми за Коди там има линкове за поръчка.
https://prinzesata.blogspot.com/2017/07/kodi-professional.html

 Мисля,че изброих необходимите неща за старт. С времето ще купувате това онова допълнително както и цветни лакове на кило 😅 .


Коментари

Популярни публикации от този блог

Да върнем към живот изтощената коса.....как и с какво?

Всичко за алергиите предизвикани от гел лаковете или обратната страна на медала

Olioseta Oro Del Marocco свеж полъх на пазара и облекчение за джоба