Пазаруване от чуждестранни сайтове стъпка по стъпка.

 

🌠🌠🌠ПАЗАРУВАНЕ ОТ ЧУЖДЕСТРАННИ САЙТОВЕ СТЪПКА ПО СТЪПКА🌠🌠🌠



 

 В момента съм изключително ядосана и пиша това от яд 😁 и с цел да си спестя новите бели коси по главата при обясняване на тоя не чак толкова сложен процес през ден.

И така...търсим нещо в нета и го откриваме да речем в Тамбокту 😁 на супер цена и следва въпроса как да го докараме до майка България. 

 Тамбокту както и Корея не са в ЕС тъй,че вариантите са два:

- Ако има опция за директна доставка-поръчваме директно/обикновено има минимална сума над която доставката е безплатна/ иначе си плащаме доставката като попове. Като стигне в БГ пратката минава митница,което изисква подаването на съответните документи към БГ пощи/те са представители/ или към DHL и плащането на съответните такси към тях и плащане на ДДС-то съответно.   

Аз с нашите пощи не искам да се занимавам посмъртно така,че избирам вариант 2

- Ползвам превозвач .... Габко,Габиели,Доставки Англия,Лерон- има и още,но аз ползвам тия в зависимост какво и откъде търмъча 😁. За корейските сайтове предпочитам Габиели защото имат офис във Варна и на сайта им са обявени курсовете тъй,че мога да си направя сметката кога горе долу ще тръгне пратката и кога ще пристигне. Цената им е 5лв. на кг. аз не правя огромни поръчки тъй,че се вмествам в 10лв. доставка.  ДДС до сега не съм плащала през офис Англия. 

През Германия вече всичко минава митница и съответно се дължи ДДС.

Тях ползвам и за доставки от ЕС. Условията са същите,но примерно за Испания ползвам Испанския им адрес,за Германия немския. 

Как става...... Регистрирате се на сайта на превозвача-елементарно е. Те ви дават собствен ID номер,който е вашия идентификатор в системата им.

Там попълвате и как искате да си получите пратката. Аз моите ги вземам от офис,но ако нямат във вашия град давате адрес на офис на  Спиди/Еконт или личен адрес и посочвате доставчик.


Отивате на сайта от който ще пазарувате,товарите кошницата, за адрес на доставка пишете адреса на превозвача за съответната държава ,до която ще пращате.

примерно

 Град: Gutweiler
Улица: Werkstraße 5
Пощенски код: 54317 

 Попълвате си вашите имена като пред първото  име пишете в полето пишете ID номера от превозвача. За по сигурно аз го пиша и в полето Адрес2 или след адреса с тире ако няма отделно поле защото някой сайтове пропускат цифрите и после пада едно търсене в раздел неидентифицирани пратки 😂.

Та...поръчвате, плащате с карта/НЕ не може с наложен платеж 🙈,че и тоя въпрос ми се задава/.

Когато пратката ви пристигне при превозвача получавате мейл с кой курс и кога ще отпътува за Бг.

 След десетина дни получавате нов мейл,че вече е в Бг и е готова за вземане от офис или съответно е предадена на куриер ако сте заявили получаване с такъв.

Тук плащате САМО таксата на превозвача съобразно теглото на пратката и куриерската услуга ако сте ползвали такава.

 Вземате си пратката и пито платено - това е.


 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Да върнем към живот изтощената коса.....как и с какво?

Всичко за алергиите предизвикани от гел лаковете или обратната страна на медала

Olioseta Oro Del Marocco свеж полъх на пазара и облекчение за джоба