Медавита лукс и грижа в едно

 




ВИНАГИ СМЕ ВЯРВАЛИ, ЧЕ САМО КРАСОТАТА, ПРОИЗТИЧАЩА ОТ ЗДРАВЕТО, МОЖЕ ДА ОСИГУРИ СИЛА, ОСЪЗНАТОСТ И БЛАГОПОЛУЧИЕ, ИЗВАЖДАЙКИ НАЙ-ДОБРОТО ОТ ХОРАТА.

 

Италианска професионална марка продукти за коса с над 60г. история. Съчетават модерната химия с естествени съставки в клинично и дерматологично тествани,работещи формули.

 

 Ползвам продуктите на марката от доста време. Научих за тях разбира се от Магнолия 😀. Ради доста често ме вкарва в харчове презентирайки някоя нова марка или продукт. Та тя пусна едно напоително ревю в темата в БГ мама и за капак ни изпроси код за намаление та.....

Сдобих се с първите им продукти под формата на красива кутия

 


 включваща Шампоана и маската PRODIGE и скъпарският им противокосопаден лосион LOTION CONCENTREE MEDAVITA.

И шампоана и маската са една прелест 💓. Балансирани и подходящи за продължителна употреба при моята блондирана коса в добро състояние. Ароматът е.....на лукс. Създава усещане за изключителен разкош и грижа.

Шампоанът е с прилично гъста гелообразна косистенция в мека туба/моите са 150мл. в тубички и са различни от редовния асортимент на сайта,които са в бутилка и кутия съответно/.

Интересното при всички шампоани на марката е,че се препоръчва предварително разтваряне на дозата шампоан в чашка с вода 1:2. Първия път когато го прочетох много се смях защото тая магария съм си я открила сама преди много години


Ревитализиращ анти-ейдж шампоан PRODIGE MEDAVITA

 комплекс от аминокиселини и протеини Левцин, Изолевцин, Валин, хидролизирани белтъци от Спелта, Креатин, Ленено семе, Сусамово, масло Моринга и Пантенол. Хубави протеинови и хидратиращи съставки и като добавим и липозомна технология LIFESAVER,която способства за по-доброто им абсорбиране имаме заявка за един наистина работещ балансиран продукт.

Наистина прекрасен шампоан. Прави повече от прилична пяна за безсулфатен. Косата под водата е лигава и жива.

Маската ..... има същите активни съставки като шампоана. Хубава плътна маслена консистенция. Разнася се лесно и е доста икономична.Количество колкото два лешника е достатъчно за мен.

Изключително богата и подходяща дори за терапии. Имаше един период,в който сигурно месец съм ползвала само тях и косата ми беше повече от страхотна,но.....моята коса е блондирана и с нужда от силни,работещи продукти. Балансирани са изключително добре и дават усещането за лукс и грижа. Единствената серия,с която бих ги сравнила е Хроноложист на Керастаз и може би донякъде Ултимейт Рессет на Шу. С други думи лукс,лукс,лукс 💓💓💓./То за тая цена оставаше и да не го дават ама...😁😁😁.  

Скъпотията LOTION CONCENTREE MEDAVITA.... Изключително добра грижа за скалпа даже и с тая пресядаща цена. 

моментално спира косопада 

провокира нов растеж 

пълен курс на лечение

 успешно лекува косопад след прекарано заболяване, след бременност, андрогенетичната алопеция, реактивен косопад и др. 

 Който се е борил с косопад години наред като мен е наясно,че няма цена,която една жена не би платила за работещ продукт по темата. 

Лосионът е достатъчен за пълна терапия т.е. две седмици се нанася всеки ден с масаж на скалпа с главата надолу и след това се продължава с нанасяне 2-3 пъти в седмицата след миене. Косопадът обикновено е намалял драстично още след първите две седмици.  Оставя усещане за чист,обгрижен скалп. Не утежнява даже ми прави обем. Има аромат на камфор,който не е много приятен,но се търпи.

Освен патентования Amino Concentré  съдържа розмарин,арника,канела и джинджифил. Няма да ги коментирам,но това са едни от на-добрите природни стимуланти за скалп,които в синергия с модерната химия наистина работят и го правят бързо. Много мацки спаси това чудо от постковид Косопад/всички знаем какъв ад е/.

Други мои любимци от марката са шампоана,маската и олиото 

HUILE D’ETOILE  


 

Отличителната черта на серията е,че е универсална и подходяща за всякакви коси. По начало мацките ползващи профи козметика за коса знаят,че изразът за всеки тип коса в повечето случай означава нищоправещ балансиран що-годе продукт,който мие и витализира и...до там.

Ту обаче не е така. Серията е особено подходяща за момичета живеещи в райони с твърда вода,която е особено голям проблем за боядисаните коси и още по-голям за блондираните. 

 Шампоанът  съдържа силно измивната съставка TenSo-Active която действа буквално като ДПШ/дълбоко почистващ шампоан/ без обаче да сваля боята и мата. 

 Съдържа и комбинация от 10 хубави масла плюс техния Amino Concentré което го прави изключително добър и за скалпа и за дължините. Измива нежно,косата след него е разплетена и жива. Ароматът му е вълшебен и много любим.

Маската..... Богата,витализираща,прави косата лека,бляскава и жива. Когато нямам време и трябва спешно да измия и да бягам задължително посягам към тях. Добрият резултат е гарантиран дори с казармено миене под душа за 10 мин./нанасям маската като балсам и след 3мин. плакна....И имам коса разкош.

Олиото от серията е също едно малко бижу. Направо си е като парфюм за коса. Аз го ползвам на суха коса за блясък и аромат. Мирише на лукс както и цялата серия. Прави косата уникално бляскава и жива,а има и UVA/UVB филтри което е супер.


MEDAVITA Blondie

 

 от тая серия имам шампоана и маската нетониращите. Ами мислени са за руса коса да му се не види. 

Шампоанът е изключително нежен,измива без да премива,косата е разплетена и жива. 

Хиалурон,серамиди,колаген - като активи хидратация,подхранване,омекотяване.

Маската напомпва косъма и го прави без да утежнява. Косата е въздушна,лека и същевременно спокойна. Макар,че не са тонирани придават един луксозен бистър вид на русото. 👵

Същия ефект имам от /Дейли Ш и Б на Кингсли за който ги познава/ с тая разлика,че тук имаме едно изключително усещане за лукс.💦💦💦


От  Keratin Miracle

 

 серията има шампоана,маската и термозащитата. 

Подчертано протеинова серия,но мек протеин не дървен и втвърдяващ.

Шампоана е отново нежен и доволно ревитализиращ за протеинов. Изглажда косъма и го прави спокоен. Подходящ е след кератинова терапия и изправяне/удължава ефекта.

Фитокератин и  комплекс от масла Макадамия, Сладък Бадем, Маслини, Авокадо, Манго и Какао.

Много богат състав-работещ. Прилично гъст и с приятен аромат. 

Маската Прекрасна за малтретирана коса с нужда от протеин. Определено е работещ продукт. Подарих я на близка с изгорена от блодиране коса,която се разтягаше буквално като ластик. След две ползвания като терапия със загряване под шапка за баня и клечане половин час косата и значително подобри състоянието си. Уплътнен косъм,който се поддава на обработка. Тя е щастлива,защото ще може да изглежда прилично докато постепенно изреже изгореното.

Отново страхотен аромат. Нежен ненатрапчив.

Термозащитата е също топ продукт. Ползвала съм я след ритуала на Calinachi /имам статия за тях / както и след какво ли не и много я харесвам. Винаги когато реша да ползвам въртящата четка посягам към нея. Много,много добър продукт. Обира всякакъв фриз и прави косата бляскава и спокойна. Имайте предвид обаче,че за преса ще ви трябва допълнителна защита защото тая на суха коса не е много ОК или поне аз не я харесвам.


Имам и Слънчевата им серия 


 

Ползвах ги миналото лято и много си ги обичам. Страхотни леки,ежедневни продукти. Спреят е с хубави филтри и отлично опази косата ми на плажа. С кеф ще си ги ползвам отново и това лято. 

Единственият техен продукт,с който не се разбрах е олиото им за блясък  RADIANCE IDOL. Е това чудо как ли не го мъчих - не и не. Нямам спомен да ми се е налагало да си мия косата два пъти за един ден заради продукт 😁, е с това нещо ми се наложи. Не се разбира с моята коса и това е. Правия на мазни клечки дори с две капки,а чумата по принцип понася всичко,което и причиня 👀. Наказано е в шкафа и като ми дойде музата пак ще го мъча,защото няма начин да няма начин 😀.

 

Та това е една изключително добра профи марка с комплексни работещи формули. Имат още доста серии,но в шкафа няма мястоооооо 😁 .

 Намислила съм да тествам новата им серия Nutrisubstance макар,че косата ми не е суха,но по описание и състав е много вероятно да се харесаме. Лошото е,че цената на най-интересния им продукт хич не ми харесва /нощната грижа/😁ама може и да се прежаля при някое намаление.

 


 

 

 

 


 

 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Да върнем към живот изтощената коса.....как и с какво?

Всичко за алергиите предизвикани от гел лаковете или обратната страна на медала

Olioseta Oro Del Marocco свеж полъх на пазара и облекчение за джоба