Ритуал за eкстремно възстaновяване на косата Calinachi

 

Обещах обстойно ревю ето го и него.......

 

 Марката Calinachi има цяла линия продукти за лице,но тук темата е за тази маска,която ми дразни любопитството от доста време. Та Calinachi са рожба на Colagena или с други думи Таня Роганска застава зад тях с името си,а това за мен е достатъчно,за да се заинтригувам. 

 Трябва да отбележа обаче,че макар и излезли от лабораториите на Colagena са съвсем отделен бранд,с чудесна дистрибуция и страхотно отношение към клиента.

  Фен съм на Colagena. Успяха да ме спечелят с поредица наистина работещи продукти за лице тъй,че съм склонна да пробвам всичко родено под тяхното крило.


  Та дойде моментът и се сдобих с това чудо.

Поръчах директно от сайта имаше код за намаление 10% в една от групите и това беше поводът. Дойде изключително добре опакована в брандиран кашон/личи си,че таргета им е в чужбина/ с подарък красива торба за пазар. 

Линк за поръчка

 Маската е 300мл. в пластмасова опаковка с помпа/Colagena ги ползват за салонните си продукти/. Изключително стилна. Имаше и картонена кутия като тия на луксозната серия  HIGHLINE.

По описание е буквално маска чудо 😁. Продукт грижещ се едновременно за скалпа и дължините. Хората,които са на ти с профи козметиката за коса знаят,че такива продукти са изключителна рядкост,а работещите такива още по-голяма. 

Екстрeмно възстaновява и нaй-уврeдената коса

Прави я по-силнa, плътна и устойчивa

Ускорявa рaстежa и намалява косопада

Предпазва косъма от “цъфтене” и начупване

Енергизира, подхранва и придава блясък

Поддържа правилната структура на косъма

Улеснява разресването

Незабавно действие   

Това е описанието на производителя и сериозна заявка.

Състав :Мощен комплекс от 4 масла (Арган, Жожоба, Авокадо, Кокос). Екстрeмно действиe за силна, блестяща и гладка коса.  Богат на ценни витaмини, магнезий, aнтиоксидaнти и мононенаситени мaзнини и Гуарана, Подхранва в дълбочина и възстановява увредения косъм. Моментално придава жизненост на косата. Предпазва от накъсване и цъфтеж.

Procapil ™. Патентован нaтуралeн комплекс на Sederma Франция.

 

Procapil™ е комбинация от витаминизиран матрикин с апигенин и олеанолова киселина от листа от маслинови дървета. Той се бори с процеса на стареене на фоликулите, за да предотврати загубата на коса. Това е билков комплекс, съдържащ активни съставки, които спомагат за по-здравото закрепване на космените фоликули към скалпа и увеличават плътността на клетките в луковицата на косъма, като поддържат косата по-млада. Основният резултат от действието му е удължена фаза на растеж на косата и подобрена устойчивост срещу вредното въздействие на дихидротестостерона (DHT). Той също така увеличава притока на кръв към скалпа, което означава, че повече хранителни вещества достигат до скалпа, борейки се с процеса на стареене на фоликулите, за да се предотврати загубата на коса.

PROCAPIL е насочен към основните причини за алопеция (лоша микроциркулация на скалпа, стареене на фоликулите и атрофия на фоликулите, причинени от дихидротестостерон), укрепвайки и подмладявайки косата и предотвратявайки косопада.

Кeрaтин. Най-важният градивен елемент на косата. Защитава я от увреждане, осигурява оптимално възстановяване. Запълва нарушените зони в структурата на косъма. Придава блясък и плътност.  
Кофеин. Намалява косопада и укрепва структурата на косъма. Възвръща жизнеността на косата и ускорява растежа й. Подобрява кръвообращението и клетъчното хранене на фоликулите.
Лaнолин. Един от най-добрите природни овлажнители, задържа влагата и поддържа блясъка на косата. Косата се разресва лесно, без накъсване.  Повечето марки залитат по пустия веган състав и с това губим добрите стари работещи съставки.....Е тия са ретро 😀и имаме истинско овлажняване.
 
Активните съставки са повече от добри. Учудих се обаче,че в състава липсва Колаген хидролизат. Това е диамантът на Colagena и очаквах да го видя,но не би.
 Та така,маската е с хубава сравнително плътна текстура снежно бяла,но по-скоро кремообразна. Няма да я нарека рядка,но в сравнение с повечето профи марки,които ползвам си е направо тип лосион. 
 
 Моята коса е в добро състояние,гледана/блондирана / на ниво 10,че в момента май и малко повече 😀. Първия път измих с протеинов шампоан и нанесох маската. Помпата е изключително скръндзава 😀/все пак опаковките са предназначени за продукт за лице/ нужни ми бяха поне 6-7 помпи за да нанеса прилично по скалпа и дължините. Маската разплете чудесно косата,но няма силиконово усещане след нея. С други думи косата стои стегната и се усеща уплътняване още с нанасянето. 
 Свих под шапка за баня и постоях половин час.
 Изплакнах супер лесно. След свалянето на шапката имах чувството,че въобще не съм слагала маска. Косата беше изпила буквално всичко.
Подсуших и си сложих дежурните финиши/ кератиновото термо на Медавита смесено със съвсем малко от тая скъпотия😁 . След двайсетина минути духнах със сешоара.
 Получи се изключително плътна,стегната коса с разкошен естествен обем и спокойни дължини.
 До тук съм я ползвала три пъти и с всеки път забелязвам,че косата става все по-хубава. Явно ще действа с натрупване.
 Днес обаче сложих преуош/Еластисайзър на Кингсли с малко ЯЧРМ/ защото маската е подчертано протеинова. Много уплътнява и стяга косъма,но за да се запази баланса и да се натрупва правилно протеина косъма си иска и съответната хидратация. 

 Та доволна съм от придобивката и ще си я ползвам с кеф. Отново браво Calinachi 💓💓.   Цените им са малко брутални,но ако ми се отдаде възможност бих тествала и други продукти от серията. Времето ще покаже.

Маската ще е изключителна за коси в не особено добро състояние,блондирани,балеажи,кичури,малтретирани ежедневно с преса. Изключително бързо и видимо натрупва свестен протеин балансиран с овлажняване.
 При косопад пролет и есен също би свършила страхотна работа за минимизиране на щетите.
 Скъпа е,но си струва и това ви го казва скрънза като мен,която рядко плаща редовната цена на продуктите 😀. 


Ето и снимка след 4-тото ползване на маската тая сутрин.

Косата е един разкош 💓!

Без никакво стилизиране само духнат корен.




 Няма да пиша нова статия,а ще допълня тая с мнението си за шампоана и балсама на марката....... Логично беше след като се влюбих в маската блондинското ми любопитство да ме зачопли 😀и да не мирясам докато не ги докопам. Та.....имаше действащ код за намаление,а и исках нощния крем за лице много 💓.....С други думи имаше и повод и причина 😀😀😀 та си ги поръчах.

 Дойдоха както винаги в брандиран кашон с подарък брандирана торба/вече си имам 3 💚💚💚 положени върху брандирана хартия -стилно и с внимание.

 Красиви пластмасови бутилки с дървени капачки.


 

Шампоанът е с доста гъста златна консистенция и нежен аромат същият като на маската. 

Като любител на изчистените визии бих казала,че тоя брокат ми е леко излишен в продукт грижещ за скалпа,но пък частиците го правят изключително луксозно изглеждащ 😀.  

Шампоанът е безсулфатен с натурални пенители. 

Който ме е чел знае,че не съм голям фен на био,еко и бля-бля щуротии,и си обичам работещата химия та изначално затова и го пропуснах когато поръчах маската. За мен един шампоан трябва да мие,да не дразни скалпа и да не ми прави косата на топка тел като Мароканите 😀 -толкова.

Балсамът е в същото красиво шише с млечно бяла сравнително редичка консистенция. Мирише на лукс и грижа 💓

Кератин,Арган,Д-пантенол като активни съставки за балсама.

Всички шампоани ги разреждам предварително 1:2 с вода в чашка. Това спомага да се активират пенителите и намаля агресивността на продукта. Изключително полезно за хора с чувствителен скалп.

 Aquaxyl, Кофеин,Кератин това са активните съставки на шампоана. Хидратиране и задържане на влагата в скалпа,стимулиране на кръвообръщението от първите две и балансирана грижа за дължините с овлажняване и хубав протеин.

Реших да мина без преуош тоя път и нанесох шампоана на мокра коса. Първия път не се разпени кой-знае колко - нормално няма сулфати. На второ шампоаниране вече направи богата пяна. Масажирах скалпа/никога не търкам дължините с измивен продукт те се измиват от стичащата се сапунена вода/. Постоях минутка две и изплакнах. Косата се усеща изключително плътна и същевременно разплетена. Има едно стегнато усещане. Нанесох маската с масаж на скалпа и свих под шапка за баня и постоях половин час. 

Изплакнах и на само изстискана коса нанесох балсама като масажирах дължините по посока на косъма няколко минути. Нанесох далеко от скалпа. Тук имаме силикони в състава защото кондициониране,каквато е основната функция на балсамите няма как да се постигне без тях.

Е тук за разлика от маската имаме хубаво кодициониране без лигавене. Маската оставя косата стегна,балсамът я прави копринена без обаче да е лигава. Страхотно запечатва косъма.

В резултат се получи една страхотна,жива,плътна,спокойна коса.

Обожавам подобни пълни ритуали и често ги правя като преборя блондинския мързел 😀 .

Тоя сет би могъл да бъде основна рутина за всякакви коси.

 Чист шампоан грижа за скалпа,богата маска отново грижа за скалпа и дължините едновременно и запечатващ,кондициониращ балсам. 


 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Да върнем към живот изтощената коса.....как и с какво?

Всичко за алергиите предизвикани от гел лаковете или обратната страна на медала

Olioseta Oro Del Marocco свеж полъх на пазара и облекчение за джоба