Мит или реалност? Изтощава ли честото миене косата?


Мисля,че се налага да напиша подобна статия защото тоя мит направо ми бърка в здравето 😀напоследък.
 Масово се е наложило мнението,че колкото по-често човек си мие косата толкова повече тя се изтощава .....Ами съжалявам обаче това си е откровена глупост.
 Няма сила която да ме накара да ходя с мръсна коса защото видите ли щяла да се изтощи 😁.

При правилно измиване и използване на подходящите продукти състоянието на косата не само,че няма да се влоши,а би могло да се подобри значително.
С измиването ние ползваме маски,балсами,терапии,които са храна за косъма и влияят на състоянието му в положителна посока.
 Преди години когато косата ми беше зле/изгорена със силно изветляващи бои и довършена с ежедневното малтретиране с преса/😓 миех  през ден като на всяко миене задължително правех преуош с еластисайзър/било то домашен или на Кингсли/,преуош терапията на Алтерна или просто някакво масло нанесено на последните 10см.от косата,което да пази крайчетата от премиване.
 Маслени шотове от някакво базово масло смесено с етерични също слагах на скалпа задължително последвано от ампула Станиген на Напура.
 Ползвах подходящите шампоани,маски,терапии и балсами като съвестно😄 редувах протеин и хидратация.
 Тоя "тормоз" изключително бързо даде резултат. Визуалното състояние на косата се подобри скоростно,а целенасочената грижа за скалпа стимулира бърз растеж на здрава,силна коса.

💨💨💨💨💨💨
 Много от вас,с които съм говорила, и на които помагам с възстановяващите протоколи ги знаят тия неща. Знаят и че ги карам да мият косата през ден с цел косъма да се "храни" регулярно с нужните нутриенти и резултатите не закъсняват.
 Когато се борим с мазни корени нещата са същите.
 Най-често срещаното оплакване е от мазни корени и сухи краища.....Ами мийте ги тия коси бе момичета 😁.
Потрисам се когато чета,че масово народа ходи по 3-4 дни с мазни корени,защото миенето му изтощавало дължините.....
 При мазен скалп и сухи краища както и при косопад по-честото миене на косата дава възможност за по-честа терапевтична грижа и за скалп и за дължини.

 Знаете,че бръшляновата маска на Calinachi/за мен важи и за дамската/ при косопад и бързоомазняващ се скалп се ползва през ден или три пъти седмично,за да има ефект прокапила върху косопада и останалите съставки върху омазняването.

И тук искам да предупредя нещо важно......Миенето храни и подобрява състоянието на косата,но стилизирането и разказва играта. Ако след всяко миене опъвате задължително с четка и сешоар и играе пресата реално ще и разкажете играта на тая коса.
 Ако това ви е начина на живот - да съгласна съм,че ще си разсипете косата с по-често миене,но мисля всяка средно интелигентна жена е наясно,че топлинната обработка дори и с най-добрите и хвалени термозащити,дори и с най-скъпите и щадящи преси,сешоари и маши ГОРИ косата.

Та в заключение -честото миене не е проблем! Честото стилизиране обаче е ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ!
 И ако се чудите защо си ходя рошава - мисля,че ви дадох отговора. Аз съм се приела такава каквато съм и предпочитам да имам здрава,рошава коса отколкото накъсана и изгорена метла на главата. И да, след всяко миене аз си суша коса,но я суша не я стилизирам или ако го правя е с дифузера и bioionic,и много рядко с четка. Преса ползвам веднъж на малка Богородица 😁,но моята коса е здрава и тоя спорадичен тормоз го понася без драми.

 Та...мийте си косите момичета 💗😁!

И помнете,че 💙💛Красотата не е във визията - тя е състояние на духа!💛💙


Коментари

Популярни публикации от този блог

Да върнем към живот изтощената коса.....как и с какво?

Всичко за алергиите предизвикани от гел лаковете или обратната страна на медала

Olioseta Oro Del Marocco свеж полъх на пазара и облекчение за джоба