Грижа за естествена коса или "НЕ ПРЕСОЛЯВАЙТЕ СУПАТА"


 Здравейте прекрасни!

Тази статия я пиша по молба на Мая,но в нея ще засегна проблем,който често срещам при Hair Holic момичетата особено ако сега навлизат в материята.

Естествените коси/НЕбоядисвани,НЕмалтретирани с преса ежедневно/ като цяло са сравнително здрави. Казвам сравнително,защото дори естествената коса може в един момент да се увреди от неправилен подход. Неподходяща козметика,неподходяща четка за разресване,нездравословна среда... Урбанизирания свят,в който живеем неминуемо нанася щети на косата,но те са несравними с пораженията от химическо и топлинно третиране тъй,че в повечето случаи говорим за сравнително здрава коса,която с минимална, правилна грижа може спокойно да си живее живота 😀.

Здравата коса в повечето случаи няма нужда от многочасовото клечане с преуош терапии,маски и балсами.
Сега...ако ви е поодухал вятъра или сте вяли коси по ски пистите/което за мен е крайно неприемливо/,или сте се дефилирали по плажа с пусната коса може да се наложи да постоите да речем с Еластисайзър или маската за къдрокоски на Алтерна половин час.
Ако косата ви е нископорьозна може да се наложи и да позагреете със сешоара,но ако не е имало екстрена ситуация,която да скапе баланса такива процедури са ви напълно излишни.
 Двукратно измиване с приличен,балансиран шампоан/ако е грижа за скалпа още по-добре/,15мин. до половин час с подходяща маска,хубав финиш,който да затвори косъма и подходяща термозащита - това е абсолютно достатъчно,за да държи косата в кондиция.
  Силно препоръчвам за такива коси и трите серии на Trimay. Първо,че са безпроблемни за ползване,бюджетни и второ терапиите и на трите са грижа за скалпа. Това последното не е никак маловажно,защото всяка коса дори и най-здравата е хубаво да получава регулярно грижа за скалпа.
Същото важи и за Ocoru.
Добавете към тях един Еластисайзър,една CPR ампулка на Лалга,които да ползвате регулярно,една термозащита от сорта на тая на trimay или Напура/ако се ползва преса/ и косата ви ще е щастлива.
 Колкото повече е третирана една коса толкова повече изисквания за грижа има,но за нетретираните коси сложните ни тежки,многочасови мултитерапии водят до обратен ефект в повечето случаи.
 Затова не ЗАЛИТАЙТЕ! Давайте нужното на косата си без да пресолявате супата.

 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Да върнем към живот изтощената коса.....как и с какво?

Всичко за алергиите предизвикани от гел лаковете или обратната страна на медала

Olioseta Oro Del Marocco свеж полъх на пазара и облекчение за джоба