Бръшлян,прокапил и много любов от Calinahi

 









Дойде времето и за моя прочит на новата серия на Calinachi с прокапил и бръшлян....

Серията съдържа три продукта/засега 😜/ хидратиращ изцяло натурален шампоан,възстановяваща,подхранваща маска и серум за скалп с 4% прокапил.

Визията на продуктите е чудесна,свежо,стилно наситено зелено. Излъчват една особена класа и спокойствие и в същото време говорят за сериозността на бранда.

 Започвам с шампоана.....Прозрачна бутилка с прозрачна гелообразна консистенция на самия продукт. Красив и фотогеничен 😀 .

  Хидратиращ и това поначало ме стресна,защото моята коса хидратиращи шампоани не харесва и в 99% от случаите  такива не ползвам защото  при мен имат гадния навик да превръщат косата в топка тел 😕особено натуралните. Тук обаче нещата са различни. 

Изключително нежен продукт. Никакво премиване. Даже след двукратно шампоаниране спокойно прокарвам пръсти през косата.

Има съвсем лек аромат на мента,портокал и чисто 💗,да точно асоциация за чистота и свежест е първичното усещане при нанасяне. Леко охлажда скалпа и не ти се иска да го отмиеш чак ,особено в тия жеги 😁.

 

Съставът е изцяло натурален с естествени пенители тъй,че богата пяна няма как да очакваме. Мие обаче добре и на второ шампоаниране вече се пени прилично.

Съдържа:

- женско биле - има силноизразено противовъзпалителни, антиоксидантно и антибактериално действие. 

-екстракт от невен - успокоява скалпа скалпа,подхранва и укрепва фуликулите също с хубави антиоксидантни свойства.

-витамини А,Е,F /чудесен коктейл с подхранващи,противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

Изключително подходящ при проблемен скалп. При всякакви раздразнения,себорея и дерматити би  дал облекчение и успокоение.

Чудесно подготвя скалпа и дължините за маската и за всичко,което реши човек да ползва след него.

И за накрая оставям това,което мен лично ме впечатли най-много. Шампоана е хидратиращ,но е с нормално РН и носи след себе си всякаква последваща грижа включително и хард протеин като маските на марката. 

 Години наред съм спазвала доброто старо правило,че след хидратиращ шампоан се ползва само хидратираща маска и балсам,а след протеинов и балансиран може и протеин и хидратация. 

Е явно дойде време догмата да бъде разбита.

 Шампоанът не затваря кутикулите тъй,че спокойно може да нагърмим дори реконструктор след него 😂. Лично на мен ми спестява   хидратиращия преуош напоследък,за което съм му адски благодарна. Не си е работа клечането с шапки посред лято.

Спокойно може да го превърнете в постоянен шампоан особено сега лятото,когато косата се нуждае от повече хидратация.

Маската с прокапил и бръшлян - няма да се спирам подробно на нея защото това е реално добре познатата мъжка маска с добавено по-голямо количество бръшлян. Имам подробна статия за нея.

Ще кажа само,че е страхотна грижа за скалп и дължини за мацките с бързоомазняващ се скалп и изначално слаби коси. 

Това им е хубавото на маските на бранда,че освен грижа за дължините се нанасят и по скалпа и всъщност това ги прави незаменими. Прокапил,бръшлян и чаено дърво. Тоя коктейл е вълшебство при косопад и проблемен скалп.

 И стигам до звездата в триото  Серумът с прокапил и екстракт от бръшлян.

И да е ясно това не е финиш. 

Това е изключително добра,силно активна грижа за скалпа и се нанася само на него в малки количества/половин пипетка е достатъчна за целия скалп/ не е нужно да се поливате. Какво правя аз....Стискам пипетата/тя и без това се пълни до половината 😀/ и слагам количеството на дланта на ръката. С пръстите на другата ръка нанасям по скалпа. Може разбира се и направо с пипетата,но така прекалявам с количеството 😀.

Красиво стъклено шишенце с пипета и то е фотогенично като шампоана . Консистенцията е на водичка буквално. По никакъв начин не се усеща на скалпа. Не пари,не охлажда като други серуми - буквално никакво усещане за продукт. Няма шанс да утежни дори и най-капризната коса. Аромат не усещам и да има е изключително слаб.

Серумът съдържа 4% прокапил-изключително висока концентрация на тоя актив,затова и не е необходимо да се поливаме с него ако се ползва ежедневно. Писала съм подробно за съставката в статията за мъжката маска,но и тук ще кажа,че това е гейм чейнджърът в моята борба с косопада.

Това чудо/защото за мен е точно чудо/ за отрицателно време успя да ме отърве от косопада,който боря от години и то с ползването само на маските.

Прокапилът блокира ДХТ/дехидротестостерона/,който е отговорен за косопада и изтъняването на косата,осигурява потентно хранене на фуликулите и връща телогенната коса във фаза анаген/и мъртвецът буквално възкръсва 😀/ Косата която е тръгнала да пада се закрепва обратно във фуликула,започва да се храни и расте Амин! Звучи като фантастика нали? 😁Но е истина.

 Кофеин - подобрява клетъчното хранене и стимулира по-бързия растеж на новата коса.

Екстракт от див кестен - балансира омазняването и се справя с прекомерното отделяне на себум/здравей,чист скалп 😀и чао мазни корени/

И отново витамини А,Е,F добре познатия подсилващ коктейл.

При активен косопад серумът се нанася сутрин и вечер един месец с масаж поне 5мин. с главата надолу,за да се засили кръвообръщението и да се усвои максимално. Би следвало да забележите реултат още първата седмица. Прокапилът действа буквално веднага. През втория месец се нанася само вечер.

 Хубаво е трите продукта Шампоан,маска и серум да се ползват заедно. 

 За мацките със сухи третирани коси и особено за блондинки да си знаят,че маската не е достатъчна за дължините. За тях по-подходяща е дамската. Тая маска изначално е формулирана за къса мъжка коса,но ние я откраднахме 😀от мъжкото население,защото пък е супер за мацки с мазни корени и слаби коси. 

 Аз лично ползвам дамската маска по дължините,а за скалпа я смесвам с мъжката,защото само мъжката ми идва недостатъчно хидратираща. 

Та в заключение ще кажа Благодаря ви 💚Calinachi💚💕 за това,че ви има! Не спирайте да се развивате и да творите с любов!



 

 

 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Да върнем към живот изтощената коса.....как и с какво?

Всичко за алергиите предизвикани от гел лаковете или обратната страна на медала

Olioseta Oro Del Marocco свеж полъх на пазара и облекчение за джоба