Мъжка възстановяваща маска за коса и скалп CALINACHI.... или ВРЕМЕ НА ЗАЕМ

 

 


 

 В тази статия ще поговорим за така наречената мъжка маска за коса на моето откритие на годината брандът 💚💚💚CALINACHI. 💚💚💚

И така....който ме е чел знае,че се разходих сериозно из асортимента им като започнем от дамската маска за коса,минем през шампоана и балсама,кремовете и маските за лице,за да стигнем до темата на днешната статия,а именно маската,която те са кръстили мъжка 😁 и която аз с ръка на сърцето нарекох 💗💗ВРЕМЕ НА ЗАЕМ💗💗,а от статията ще разберете и защо.....

 Близо два   месеца вече ползвам дамския вариант почти на всяко миене и съм повече от доволна. Косопадът ми тотално спря/не ми се беше случвало от години/ ,имам адски много нова коса и съм буквално като таралеж в главата 😁.

 Моят скалп е нормален, гледан и обгрижван постоянно с всевъзможни чудесии. Не се омазнява бързо освен ако не прекаля с мазилата 😄,което напоследък се случва често защото съм шило и искам да пробвам всичко, а имам една глава и тя е нормално да се мие веднъж на 3-4 дни,а не както на мен ми се ще понякога три пъти на ден 😂😂😂. 

 Та посегнах към въпросната прелест защото искам да ползвам маска Calinachi на всяко миене за скалпа,а по дължините да си  ползвам и другите любими благинки,които не са хич малко.  

                Косопадът е проблем на много жени. Борим го  с шампоани,серуми,добавки,но си е факт,че за да подействат се иска време,а жена,на която косата и пада стремглаво време няма

И тук идва мястото на маската Calinachi. Още с първото ползване на дамската ми падна драстично по-малко коса. Реших,че някакво съвпадение,но не...Забелязвах,че и в ежедневието пада доста по малко. Бях забравила какво е да прокараш пръсти през косата си и на тях да не останат косми. 

Е спомних си 💗. Даже Марин 😁😁😁/роботът/ намира подозрително малко в къщи,а преди след всяко чистене се налагаше да му разплитам мустаците и колелцата от дълги руси косми .

  Познато ми е чувството да влизаш със свито сърце в банята и да чистииш със сълзи падналата коса от сифона😓. Ад е и то голям. При мен ЕГН-то е водещ фактор.Хормоналният дисбаланс в пременопаузата е голяма игра на котка и мишка. Компенсира се,но иска много знания и правилните добавки и начин на живот.

 Та тук идва мястото на мъжката маска или моето ВРЕМЕ НА ЗАЕМ

 Различава се от дамска с това че в състава и има чаено дърво и екстракт от бръшлян и няма ланолин.

 Маслото от чаено дърво е едно от най-любимите ми универсални средства помагащи при почти всякакви проблеми. Един от най-добрите природни антисептици. Има проивовъзпалително и заздравяващо действие при всякакви кожни проблеми. 

 Мъжът ми с вечното си майсторене буквално си беше отрязал върховете на показалец и среден пръст до кокъл. Инато магаре е и не даде да го зашият. Директно в раните капехме чаено дърво/не го правете ако не сте сигурни в качеството -моето е на Вивасан 💗/. Има кръвоспиращо и анестезиращо действие. Раните се затвориха без никакви последствия и вече и белег няма дори.

 Та за всякакви дискомфорти по скалпа,включително и пърхут това е безценна съставка.

Екстракта от бръшлян подобрява кръвообръщението и спомага за заздравяване на космените фуликули,а от там стимулира и растежа на здрава коса. 

За Procapil няма как да го напиша по-добре от Ради 💗Та затова я цититрам 

1️⃣ Спира косопада причинен от различни причинители, включително и дължащ се на преобразуването на тестостерона в Дихидротестостерон (ДХТ). Наличието на този активен стероиден хормон, не е привилегия само на мъжете, много дами страдат от наличието му. Вредата от него за космения фоликул е брутална. Той води до атрофия на космения фоликул като прониква в клетките на фоликула, нарушава синтеза на белтъците, образуващи косъма, косъмът отслабва бързо и пада, на негово място израства още по-слаб косъм, който пада бързо след първоначалния растеж и накрая от този фоликул спира да се оформя косъм. Косата се разрежда, изтънява и оредява. Прокапил действа директно срещу деструктивното поведение на ДХТ като не му позволява да наруши формирането на косъма, тоест действа защитно.
2️⃣ Мощно усилва микроциркулацията на кръвта, предизвиквайки потентно “хранене” на космения фоликул чрез микроелементите носени от кръвта като по този начин удебелява ново израстващия косъм и уплътнява косата. Това удължава анагенната фаза и намалява броя на косъмчета в катаген и Телоген фаза.
3️⃣ И сега… това, което най-много ме впечатли! Възстановяване на телогенната коса, на перфектно структурирана коренова обвивка със структурирана и правилна базална ламина за добро закрепване в дермата. В превод - възкръсна мъртвеца! Телогенния косъм е обречен да падне до 4 месеца от влизането му във фазата на падане. Мислех, че нищо не може да го върне обратно, е явно има какво. Procapil! Чрез сложна биохимична дейност, която няма смисъл да описвам се случва на практика следното: Телогенния косъм, спрял да се храни и съответно предстоящ да падне, отново се закрепва в дермалната папила (във фоликула), кореновата му обвивка се възстановява и той… не пада, ами продължава да расте! Алилуя!!!
Много впечатлена от това аз изчетох проучванията и доклада за проучванията на Sederma за Procapil. За да постигнат посоченото по-горе, Sederma включват три актива в Procapil, а именно:
⚜️ Олеанолова киселина (извлечена от корени на Loveyly Hemsleya) за инхибиране на 5 алфа 1 и 5 алфа 2 редуктази, като по този начин се пречи ефективно на действието на Дихидротестостерона.
⚜️Извличане на флавоноида апигенин от цитрусови плодове за засилване на микроциркулацията и
⚜️ Преобразуване на пептидът Glycyl-Hystidyl-Lysine чрез свързването му с Витамин Н (Биотин) и създаването на нов пептид Biotinyl-GHK, съдържащ витамини, чието действие се изразява в подобрено закрепване на коса с усилен растеж.
Така, досадих навярно, но действието на Procapil надминава действието на Minoxidil не само по резултат, но и по безопасност, което е от съществено значение!“
 
Останалите съставки са като на дамската ,за която имам отделна статия. 
Тази маска  е терапевтичен продукт не е просто козметика. Тя решава един огромен проблем като косопада и го прави бързо като не само го стопира,а и стимулира растежа на нова коса,която е здрава,силна и обгрижена. 
Може да се ползва на всяко миене,защото по никакъв начин не товари скалпа,а напротив. Чаеното дърво го пречиства и създава максимално добра здравословна среда.  
 Особено подходяща е за коси с проблем с омазняването. Уплътнява косъма и прави страхотен естествен обем. Ефектът на удължена чистота също  е факт. Няма ланолин в състава тъй,че просто няма какво да утежни слабите,измъчени коси.
 ВРЕМЕТО НА ЗАЕМ за дамите е същото и и за мъжката половина на човечеството . Моята половинка такива проблеми няма и косата му е като на 20 ....абе гледан мъж 😁😁😁,но за мъже с подобни проблеми също е прекрасна терапия.
 
 Та в заключение българинът Джон Атанасов създаде компютъра, а българската марка calinachi създаде чудото,което решава един от най-големите проблеми на съвременната жена,а именно бичът наречен косопад без значение от причината,която го е предизвикала.
 Наясно сме,че косопадът е следствие на някакъв проблем в организма било то хормонален или здравословен или на стреса,в който живеем ежедневно и на който хормоните реагират моментално. Е маската на calinachi действа въпреки тези проблеми и ни дава време да ги решим без в това време да се лишаваме от косата си. 
 Нарекох я време на заем, защото спирането на косопада не бива да ви успокоява и да ви кара да неглижирате здравословните проблеми.
      Косата макар и да е важна за самочувствието ни не е по-важна от това да сме здрави. 
 
 
 
 


 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Да върнем към живот изтощената коса.....как и с какво?

Всичко за алергиите предизвикани от гел лаковете или обратната страна на медала

Olioseta Oro Del Marocco свеж полъх на пазара и облекчение за джоба