Двойно почистване- гейм чейнджър в грижата за лице

  

 


Двойното почистване
- това е нещо,което не знаех и признавам си години наред отричах с лека ръка. 

 Кожата ми е от нормална с годините упорито вървеше към суха и само мисълта да я стържа вечер с два измивни продукта ме хвърляше в ужас. Години наред ползвах мицерална вода и смятах,че това си е моят начин и толкова.

Кожата ми не беше лоша,но черните точки и милиумите много ме дразнеха .

 И така до моментът,в който реших,че ми е време да вкарам в рутината си ретинол. Зачетох се разбира се/обичам да съм информирана 😀/ и с изумление открих каква голяма бяла птица съм 😀😀😀 . 

Оказа се,че двойното почистване съвсем не е това,което си представях. Нищо не се стърже и нищо не изсушава,а напротив. 

 Първата стъпка е лек масаж на сухо лице с продукт на маслена основа, след което още малко масаж с мокри длани. Продуктът е хидрофилен и от контакта с водата се превръща в нещо подобно на тоалетно мляко. После го отмиваме с хладка вода и това е първата стъпка от прословутото двойно почистване.

 Каква е ползата от него?

Масленият продукт прониква в порите и разтваря всички нечистотии,грим,слънцезащита защото масло най-добре се разтваря в масло. Превръщането му в мляко буквално извилча всичката мизерия от порите/тя е причината и за черните точки и за разните комедони и пъпки в повечето случаи защото запушва пората и се започва с проблемите/. 

Вторият етап е вече измивен продукт на водна основа /пяна , гел/, който нанасяме стандартно на влажно лице,масажираме нежно и изплакваме с топла вода/топа,не студена и не гореща/.  

 Така,че преди да се втурнете да клепате активи и скъпарски кремове и серуми върху лицето си и да се чудите защо не действат се научете да почиствате правилно кожата. На мръсна кожа активите по-скоро ще ви създадат проблеми отколкото да дадат решения и да видите действието им. 

Продуктите,които аз лично харесвам не са много защото съм в правата вяра от скоро 😀 но ето няколко за тия,които се лутат.

Продукти за 1-ва стъпка тествани и харесани. 

Олиото на Новаж/Орифлейм/ не бързайте да сбръчквате нос знам че са МЛМ,но продукта е хубав и работи добре особено за зряла,че презряла кожа като моята.

 Балмът на Мария Георгиева от Gpharm като го пусне в продажба отново ще сложа директен линк. Изключително добро за кожа,която е зле. Комедони,запушени пори и затворени кисти. Омекотява и в синергия с правилната аптечна козметика прави чудеса.

Тези не съм ги ползвала,но са с отлични препоръки

SVR Sensifine

Nuxe Very Rose

олиото на Балея също не е лошо като бюджетен вариант 

 Корейците имат много добри предложения и хубави работещи продукти. След малко отивам да взема едни от доставчика 😀 и ще допълвам списъка.

За втора стъпка съм ползвала пяната на балея- бюджетен вариант супер добър ако до сега не сте ползвали нищо.

Измивното с роза на Transparent Lab изключително комфортен продукт особено за суха кожа,нежен,оставя кожата като кадифе.

Пяната на Мария от Gpharm с роза и другата с лавандула съответно за зряла суха и млада по-мазна кожа.

Пяната на Colagena в три варианта за зряла кожа, за чувствителна склонна към проблеми кожа и за акнетична кожа. Ползвам първата по обясними причини и е прекрасна 💓. Знаете отношението ми към марката тъй,че е излишно да казвам повече.


Та в заключение дами...научете се да си миете правилно лицето 😀. Двойното почистване във вечерната рутина е кардинална промяна в цялостната грижа за кожата ви.


И...двойно почистване само вечер нали 😀😀. Сутрин за зряла кожа без проблеми и за млада,но сухичка чешмяната ни вода е предостатъчна. Ако някой обаче не се чувства достатъчно чист може и една пяна или гел да си удари 😀.

За мазни и акнетични проблемни кожи е хубаво и сутрин да се измие с продукт на водна основа,но само ако усещате нужда.

Хайде стига толкова отивайте да се миете 😀😀😀💓

 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Да върнем към живот изтощената коса.....как и с какво?

Всичко за алергиите предизвикани от гел лаковете или обратната страна на медала

Olioseta Oro Del Marocco свеж полъх на пазара и облекчение за джоба