Calinachi- качество и лукс Made in Bulgaria





След като ме спечелиха с прекрасната маска за коса логично беше да се заинтригувам и от козметиката за лице на марката....

Знаете вече колко харесвам Colagena ,a Calinachi са тяхна рожба. 

 И така спрях се на  Дневен крем за лице, шия и деколте,а с него те бяха любезни да ми изпратят и мостри на нощнияфилър маската .


 

Класата си личи от километри 💓. Определено се впечатлих от начина,по който пристигнаха продуктите. В красива подаръчна кутия,вътре с брандирана хартия и брандирана пазарска торба. Вече имам една такава,която си нося в чантата,но бекъп никога не е излишен. 😀


 

Та....Дневен крем за лице,шия и деколте. Луксозна картонена кутия/дизайн като тая на маската/,в която се крие едно малко бижу 😀💓. Масивен стъклен буркан с искрящо златна капачака. Малко ми е ту мач лично на мен,но изпълнението си е направо Диорско/да смее някой да каже,че нямаме БГ козметика в класни опаковки 😅/. 

 


Отвинтвайки златото/капака/ отдолу има предпазно капаче пластмасово ,което е супер,защото ненавиждам при пътуване като си отворя крема половината да е на капачката.

Един минус от глезлата на Colagena 😀. Няма шпатулка за нанасяне. Отдавна съм се отучила да бъркам в продуктите с пръсти и тая липса определено ме озадачи,но на фона на цялата презентация се търпи.

Кремът е с плътна,снежнобяла консистенция и изключително фин аромат. Да си кажа,че не съм фен на ароматизираните продукти и предпочитам такива без,но в случая аромата не е парфюмен и почти веднага изчезва тъй,че е ок.

 


Нанесох го на почистено и тонизирано лице като умишлено пропуснах плеядата серуми и екстри,които обикновено ползвам. Сложих само тонер и Дермалифт склуптур серума на Colagena.

Разнася се леко въпреки плътната текстура/ да не забравяме,че е с прилични филтри SPF 30 смес от физични и химични/ тъй,че няма как да е съвсем въздушен. Кожата го пое бързо и изглежда озарена. Има едно леко


стягащо усещане,много приятно. Не оставя бели следи. Комфортен продукт определено. 

Ако трябва да го сравня с любимия ми Хидралифт интензив.....Същото усещане за сочна,овлажнена и подхранена кожа,но една идея по-плътен заради филтрите и го няма глоу ефекта. 

Кремът матира много добре,което ще е огромен плюс за мацките с по-мазна кожа и за такива,които не си падат по модния глоу 😀.


Тук е моментът да вметна,че на тема слънцезащита не страдам от пословичния фанатизъм,с който се сблъсквам напоследък в средите на skin care манячките. Мнението си е мое и не го налагам на никого,но за мен крем с прилични филтри е достатъчен за градски условия и при положение,че прекарвам сравнително кратко време на открито. 

Предвид факта,че използвам ретинал слагам и допълнителна слънцезащита в повечето случаи,но в общия,когато говорим просто за рутинна  грижа не е нужно да се вживяваме.

Съставът му е клас:


 Емулгатор Montanov 202 Използва се в естествените/зелени/ концепции Има  хидратиращ ефект, като значителната хидратация продължава 5 часа след нанасянето на емулсията върху кожата. Дава на кожата нежно, копринено усещане и бързо попиване като не остава мазно или „лъщящо“. 100% растителен произход.

Пчелен восък омекотява,подхранва,подобрява еластичността

Бадемово масло – Хипоалергенно масло ,заздравява , подхранва и омекотява .

Масло от канабис – Спомага за възстановяването на бариерната функция на кожата и запазва влагата. Съживява кожата, изравнява тена и регенерира клетките.

Коензим Q 10 –  (убихинон) забавя появата на бръчки.  Стимулира регенерацията на клетките.  Q10 е силен антиоксидант.

Soline® BIOАктивна съставка, получена чрез молекулярна дестилация (патентован процес) на биологично  слънчогледово масло. Клинично проучване показва, че Soline® BIO осигурява 24-часова хидратация. Стимулира синтеза на епидермални ключови липиди, за да се засили междукорнеоцитният „цимент“. Подходяща за изчистване и преструктуриране на сухи, атопични и зрели кожи. Изключително важна съставка за поддържане правилното функциониране на хидро-липидния слой.

Д-пантенолРегенериращо и противовъзпалително действие, подпомага възстановяването на кожата и я прави по-еластична.

Vitamin Cантиоксидант

Слънцезащитен фактор SPF 30Постигнат чрез комбинация между физичен филтър Титанов диоксид и химичен филтър

етилхексил  метоксицинамат , който сам по себе си е доста нестабилен и започва да се разгражда след десетина минути под UV лъчите  , но комбинацията от двата дава  по-дълготрайна защита,прилична. Не оставя бели следи по лицето и попива бързо, без да запушва порите.

 

 Та на първо четене ми харесва много.  Матира и придава сатенен финиш,на една добре хидратирана,сочна,и свежа кожа.

И тръгнах сутринта с дневния крем та реших да приключа деня с филър маската и нощния крем.

Нещо се разболявам и ми крив целия свят та реших да се глезя 😀.

След двойното почистване отворих малкото диамантче 💓. 

 


Адмирации Calinachi 💓! Така се прави и така се печелят клиенти . Мострите са единствения начин клиента да се докосне до продукта,а усещането,което му създавате с тези красотички е за лукс и внимание. Тук ме спечелихте безрезервно. Бурканчето съдържа достатъчно продукт за няколко нанасяния  тъй,че може да се тества обстойно,не само да се помирише.

 Та филър маската също е с млечно бяла,маслена консистенция,но доста по-рядка от дневния крем. Същия нежен,ненатрапчив аромат. Нанесох хубаво на цялото лице и шия без околоочния......Не знам защо го пропуснах ама по усет не рискувам с нови продукти в тая зона. 

Нанасянето е изключително комфортно с едно усещане за влага и свежест. С всичката си кривотия се опънах на дивана блажено посмърчаща. Даже съм задрямала. Ароматът е много релаксиращ. След сигурно 40мин. отмих съвсем лесно. Лицето беше изпило почти всичко.

 И понеже се вдигна шум около марката след презентацията ми на маската някой био и еко привърженичките гракнаха,че в състава на маските имало минерално масло. 

  Да има го в продукт с отмиване,който по принцип стои на лицето 10-15мин. Не веднъж са ме довеждали до истерия подобни дами,че чак ми е идвало да си строша клавиатурата от яд. 

Paraphinum Liquidum- това е въпросния злосторник и да той е страничен продукт от рафинирането на суровия петрол около който е създадена направо цяла митология.

 Факт е,че се използва в козметиката от над 100г. Та това не е просто страничен продукт,а специално изолирана част от петрола,която е много чиста и инертна

Та тази гадина 😀 е като филм върху кожата и когато нанесете маската пречи на трансдермалната загуба на вода. Просто оклузив,който е инертен и се отмива с първата шепа топла вода,която плиснете върху лицето си.

/ Господи половин химик станах да споря с маниаци 😀/

И въпреки това мое мнение нека мацките с акнетични и склонни към запушване на порите кожи да имат едно на ум. Там и въздуха понякога причинява проблеми.

 Та......какво има в това вълшебство 😀....

Любимият ми Матриксил- с него сме дружки от години във варианта на Ординари. Страхотен пептид за моята кожа. Измазала съм поне десетина шишета. Обожавам начина,по който видимо напомпва кожата,прави я сочна,бръчките се ретушират и кожата като цяло има свеж вид.

Масла от лен,овес,авокадо-липиди повишаващи еластичността и изравняващи тена,а като бонус имат и противовъзпалителни свойства.

Хиалурон - той е ясен и Д пантенол-успокояващ,възстановяващ,релаксиращ

Хубав състав честно казано без да е нещо Уау. 

Хареса ми обаче комфорта на продукта и отпускащото усещане,което създава.

Та....на измито с вода влажно лице пръснах любимия си флорален тонер,наплясках 2-3 пипети от тоя на PYUNKANG YUL три-четири капки от дермалифт склуптур серума на Colagena плюс околоочните и накрая нощния крем.

Отново млечно бяла нежна консистенция с комфортно нанасяне. Явно всички с продукти са с един и същ аромат/нормално де/. 

Страхотно усещане,за мека,еластична кожа. Знам,че не е хубаво да си пипам лицето много-много обаче не мога да се спра 😄. Попи веднага без да мазнее и лепне,което за малко нощни продукти мога да кажа,като в същото време го усещам абсолютно достатъчен. Моята кожа си е зряла/та попрезряла 😀 / и с нужди та често след нощния крем се налага да плясна и маската на Алекс особено във вечери с ретинал. Днес обаче ми е ден без тъй че тоя е абсолютно достатъчен.

 Съставът......Пчелен восък, бадемово масло,Вит. Е,

ДНК – Предотвратява образуването на нови бръчки и лицеви линии, така че кожата да стане гладка и подхранена. Тонизира, оставяйки дълготрайно усещане за свежест.

Хиалурон и Центела. 

Ами в общи линии супер . Проверих го в декодера- няма гадове,срещу които да истерясват екоинспекторките 😀 тъй,че за мен и моята кожа го обябвявам за чудесен 💢.

Та в заключение и трите продукта са супер и бих ги ползвала с удоволствие. 

 Радвам се,че без да искам открих още една  българска марка която не само,че прави хубави продукти ами и умее да ги презентира на световно ниво 💓.

 Още веднъж Браво Calinachi 💓!


И малко снимки:







 










Коментари

Популярни публикации от този блог

Да върнем към живот изтощената коса.....как и с какво?

Всичко за алергиите предизвикани от гел лаковете или обратната страна на медала

Olioseta Oro Del Marocco свеж полъх на пазара и облекчение за джоба