Възстановяване на изтощената коса 3-SOS протокол

 

 

 

💟💟💟Възстановяване на изтощената коса 3 - SOS протокол💟💟💟

 По темата имам през годините две статии,в които са заложени основните принципи на възстановяването и последващата грижа на една коса,но  явно е време за нова 😀.

 Последната съм я писала в подобен на тоя момент - пак бях контузена и понеже ме хващат лудите на дивана дайте поне косите да оправим 😀😀.

От 2019 до сега нещата мнооого се промениха на тема козметика,но основните принципи са си същите.

Искам статията да е полезна за и момичетата сега навлизащи в материта затова ще я има на три места. В блога/където ще бъде с линкове към продуктите/,в страницата ми Моите мании  във фейсбук и в групата Моите мании - вашите мании.

И така....красивите ни коси са подложени ежедневно на тормоз умишлен или не/слънце,вятър,студ,климатици/,ние допълнително ги тормозим с преси,маши,сешоари,бои,блондори ииииии в един момент от разкошната коса,която сме имали се озоваваме със свраче гнездо на главата😀 ,което с кански усилия довеждаме до прилично пригладена метла 😀ако имаме късмет.
И така ...започваме да търсим изход.  Поглеждаме в темата в БГ мама- всичко ни звучи на пакистански 😀. Заравяме се във фейсбук и четем докато главата ни заболи.....и накрая теглим една......и при фризьора с голямата ножица 😀.


 💟💟💟Е...тая статия е точно за това - как да избегнем ножицата.
 Наясно сме всички,че съсипаната коса няма как да се възкреси. Тя си е съсипана,но с правилната грижа можем да я доведем до прилично състояние да не кажа добро. С подходяща грижа за скалпа можем да стимулираме растежа и новорастящата коса да бъде здрава и силна от корен,за да издържа на всички гореизброени вредители. И така с времето и с правилната грижа да имаме косата,която искаме.


  💥💥💥Няколко неща ни трябват изначално:

Еластисайзър на Филип Кингсли не е нужно да е екстрийм и обикновения върши работа.,а разликата между всички видове е само във вложения растителен екстракт и аромата. Тъй,че прежалвате се за един.
ЯЧРМ/ямайско черно рициново масло/ вече го има и в БГ и то в Зоя,които са с прилична репутация.

Хубав баласиран шампоан.....тук изборът е голям,но ще заложа на един небюджетен и доскоро недолюбван от мен по редица причини,а именно

Alterna Caviar Anti-Aging Replenishing Moisture Shampoo  избирам именно него защото е балансиран с превес на хидратацията и носи след себе си всичко тъй,че е подходящ във всички случаи и за всички последващи маски и терапии. Линка е към Loocperfect официалния вносител,но ако го намерите на по-добра цена на друго място -супер.

CPR ампулата на Лалга това е антибиотика 😀от който косата ни се нуждае. Биомиметик за незабавно мулекулярно възстановяване. Той ще възстанови прекъснатите кератинови вериги и ще подобри визуалното състояние на косата при това още от първото използване. Една ампула стига минимум за 2 терапии дори на дълга коса тъй,че ако нямате Златна рибка наблизо като мен си поръчайте 2.
Балсам
Alternа Caviar Anti-Aging Replenishing Moisture Conditioner  умишлено препоръчвам балсама не маската от хидратиращата хайверена серия защото ампулата е доволно богата. За етапа на възстановяване,а той ще е поне месец и половина ви е нужен той.

И финиш и термозащита за сешоар 2в1 
 кремът е изключително богат и същевременно неутежняващ,запечатващ влагата продукт и е идеален за малтретирани коси защото придава лека текстура и контрол на разхвърчането.

 Та това са минимума на минимума нужни продукти за възстановяващ протокол ако нямате никакви наличности и не сте наясно кое какво е.

Ето и самия протокол:
💦 мокрите косата
-💦 предварително в чашка сте разредили шампоан колкото монета от 2лв. 1–3 с вода. изливате на главата и масажирате САМО СКАЛПА. Не разнасяте по дължините,не ги търкате и перете 😀. Тук ще кажа,че ако имате ДПШ/дълбоко почистващ шампоан/ е добре да използвате него,но ако няма-няма.
Изплаквате и подсушавате с хавлия.
💦 Смесвате в шепа еластисайзър с ЯЧРМ горе долу на супена лъжица еластисайзър-чаена лъжичка масло/това за дълга коса на къса към средна дозата е чаена към кафена 😀. И масажирате дължините кичур по кичур. Завивате под шапка за баня и хавлия и стоите колкото можете,но поне час е хубаво да отделите. Можете да позагреете със сешоара да се стопли косата-така ефекта е по-бърз и по-добър.
💥💥💥Не спете с МОКРА ГЛАВА! С еластисайзър спя,но не и като подготовка за подобна терапия. Ако ще го правя навлажнявам само дължините и нанасям. Така скалпът ми остава сух,а косата я свивам на ананас да не ми се мотаят мокри кичури. 
💦Като приключите с клечането 😀разтваряте отново количество шампоан,но тоя път два пъти по-малко/примерно колкото голям боб ама не Смилянски чак 😂😂и шампоанирате отново само скалпа. Дължините ще се измият от стичащата се по тях шампоанена вода.
- 💦подсушавате с хавлия и разделяте косата на 4 сектора. Слагате ампулата под течаща топла вода да се столи/аз я топвам в чашата за шампоана/ 😀. На всеки сектор пръскате по веднъж в края,в средата и на 5-6 см. от корена. Другия вариант е да пръснете на ръката , да емулситате трите спрея и да масажирате кичура като наблягате на краищата.  Не прекалявайте с количеството! При CPR терапията количеството не води до по-добър резултат и това като цяло е основно правило в ползването на профи козметика!
Накрая масажирате цялата коса свивате под шапка за баня,завивате с кърпа и стоите минимум половин час. Ако не ви се клечи 😀хващате сешоара и загрявате да се стопли косата.
💦 Изплаквате,подсушавате отново и нанасяте балсам колкото голям лешник с черупката 😀отново с масаж на дължините по посока на косъма. 
💦Стоите десетина минути изплаквате и нанасяте СС крема като наблягате на връхчетата и долната част на дължините. Сушите и сте готови.
 Не очаквайте коса от рекламите от раз. Ефектът идва с натрупване и насищане на косата,но промяна в положителна посока със сигурност ще има още първия път.

Тоя протокол не е бюджетен,но е сравнително поносим като цена.
Бюджетния вариант е
 
Ампулата няма аналог или поне не по-бюджетен . Може да се замени примерно с К18 ако някой го има.
Най небюджетния вариянт е да изгърмите цялата CPR серия 😀заедно с маската без отмиване 🙉🙈🙈 ама това малцина биха си го позволили. Аз ги имам всичките и са си баш добри ама ако не ми бяха подарък трудно бих се прежалила.....А и моята коса си Ок де ако беше зле можеше и друго да мисля 😀.

 
Вариантите за шампоани,балсами маски са много. Аз препоръчвам Алтерна на тоя етап защото в последните месеци се убедих,че малтретираните коси реагират сравнително прилично на тях,а и са съвместими с CPR ампулата.

 Та...това е.... След приклюването на възстановяването може да си ползвате ампулата веднъж на 3-4 измивания,еластисайър веднъж седмично,а в дългосрочен план да се сдобиете и с маската на Алтерна
Caviar Anti-Aging Replenishing Moisture която е изключително добра дори бих казала,че ще продължи лечението.
💗💗💗 Толкова от мен по темата за сега!
Здрава грива и звездички 💥💥💥 в очите 💗


 








Коментари

Популярни публикации от този блог

Да върнем към живот изтощената коса.....как и с какво?

Всичко за алергиите предизвикани от гел лаковете или обратната страна на медала

Olioseta Oro Del Marocco свеж полъх на пазара и облекчение за джоба